Logo Bike Totaal ondernemer Wij houden van fietsen Menu

Recreatief toeren met e-bike of hybride

Recreatief toeren met e-bike of hybride

Wij zijn er voor de routerijders!

Bent u ook zo'n ‘routerijder’ die bij 20 graden en zon gelijk de (hybride) fiets of e-bike pakt voor een tocht met vrienden, familie of gewoon lekker alleen? Dan geven wij u graag wat tips over fietsaccessoires waarmee u gemakkelijk meer bagage mee kunt nemen, de weg nooit meer kwijt raakt en om uw fiets veilig te kunnen stallen tijdens een kopje koffie.

Fietsen voor fietsvakanties

First things first: wat is een hybride fiets nou eigenlijk? Een hybride fiets, ook wel toerfiets genoemd, is een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. De hybride fiets heeft diverse voordelen:

  • Een comfortabele, iets naar voren gebogen zit, zodat u meer kracht kunt zetten en minder last hebt van de wind.

  • Ideaal voor langere tochten en fietsvakanties door het lichtere gewicht, de dunnere banden en het grote aantal versnellingen.

  • Ook geschikt voor kortere ritten in de stad.

Hybrides en e-bikes hebben in ieder geval één ding gemeen: ze zijn beide geschikt voor recreatieve ritten én korte ritten door de stad. Als u een e-bike zoekt voor langere afstanden dan bieden de middenmotor en achterwielmotor de meeste voordelen. Deze motoren zijn door de motorkracht (gemeten in Nm) en stabiliteit ook geschikt voor heuvelachtige gebieden. U denkt misschien “ik woon helemaal niet in een heuvelachtig gebied”, maar met een fietsendrager bent u binnen 10 minuten in de auto op weg naar nieuwe plekken om toffe fietsroutes te ontdekken!

Een ander ding dat e-bikes en hybrides gemeen hebben, is dat ze vanwege hun waarde zeer geliefd zijn bij dieven. Om te voorkomen dat u na uw lunch een leeg fietsrek aantreft, is het slim om zowel te gaan voor een ART2-goedgekeurd slot als een diefstalverzekering. Ook zeker weten dat u zich bij uw e-bike de komende 5 jaar geen zorgen hoeft te maken over accu, motor en display? Lees dan over ons 5 jaar garantiepakket.

(De blog gaat verder onder de caroussel)

Alles mee met de fietstassen van ORTLIEB

Bij langere recreatieve ritten zijn fietstassen erg handig, want stelt u zich eens voor: ’s ochtends als u begint met uw fietsrit is het een koele 10 graden, maar ’s middags schijnt de zon en stijgt de temperatuur naar 17 graden. Waar laat u uw jas dan? Precies; in een stevige, waterdichte fietstas. Want wat Moeder Natuur daarna doet weten we natuurlijk nooit!

De crème de la crème onder de fietstassen is de ORTLIEB collectie. Deze tassen zijn extra groot, gemakkelijk te (de)monteren en waterdicht. Zeer geschikt voor recreatieve ritten met een hybride of e-bike dus! Uw Bike Totaal fietsenwinkel helpt u graag met het uitzoeken van de perfecte fietstassen voor uw ritten.

Tip: koop een zadeltas bij uw hybride fiets, dan kan er gemakkelijk een reparatieset mee. Zo strandt u niet met een lekke band bij ritten ver van huis. Heeft u de e-bike mee? Overweeg dan een Mio Cyclo 210. Die vindt zo een fietsenmaker in de buurt! U leest er meer over bij het kopje ‘Nooit meer de weg kwijt’. 

Zadelpijn is verleden tijd

Tijdens een fietstocht is bijna niets zo vervelend als zadelpijn. En vergis u niet: veel fietsers hebben hier last van. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. De pijn kan komen door bijvoorbeeld een te smal, te breed, te zacht of te hard zadel. Door het 'foute' zadel (of een verkeerde zadelstand) worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten afgekneld. Dit zorgt voor een zeurende pijn. Gelukkig kan de Bike Totaal vakman u helpen om het perfecte zadel te vinden met de Bike Totaal zadelmeting.

Nooit meer de weg kwijt

Natuurlijk is kaartlezen nog steeds een leuke bezigheid. Maar wie met de tijd mee wil gaan, kiest voor geavanceerdere materialen zoals digitale fietsnavigatie. En wie zich graag laat verrassen, kiest voor een navigatiesysteem dat ook nog eens zelf bijzondere andere routes bedenkt. Handig voor als u dat bekende rondje in uw vertrouwde omgeving zat bent!

Mio Cyclo 210 meet de tijd, de snelheid, de afstand, de hoogte, het calorieverbruik en meer. Dit fietsnavigatiesysteem is, zoals de naam al zegt, speciaal ontworpen voor fietsers. Cyclo 210 beschikt over een turn-by-turn fietsnavigatie, die u perfect de weg wijst binnen heel Europa. Instructies voor navigatie worden indien gewenst met een duidelijk geluidssignaal aangegeven. Het scherm beschikt over duidelijke knoppen en een mooi 9 cm groot aanraakscherm, dat ook goed afleesbaar is in zonlicht. Door de spatwaterdichte behuizing kunt u er ook in mindere weersomstandigheden mee fietsen.

De accu heeft een gebruiksduur van maar liefst 10 uur. Zo kunt u lange afstanden afleggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de terugweg. Dankzij de voor-geïnstalleerde nuttige plaatsen kunt u steeds gemakkelijk een plaats vinden om iets te eten of drinken.

Met de desktop toepassing kunt u uw gegevens bewaren, uw routegeschiedenis beheren en uw ervaringen delen met uw vrienden. Het eenvoudig te gebruiken programma stelt u in staat routes te downloaden en nieuwe wegen en regio's te ontdekken die anderen de moeite waard vinden.

Versnellingsnaaf of derailleur?

Versnellingen zijn onmisbaar op een fiets als u langere ritten wilt maken. Maar wilt u er veel of heel veel? En hoe werkt dat eigenlijk, zo’n versnellingssysteem?

Een stadsfiets heeft een versnellingsnaaf. Dit is een schakelsysteem met een minimaal aantal versnellingen voor korte ritten. Het systeem weegt redelijk veel, maar is vrijwel onderhoudsvrij door de gesloten kettingkast.

Als u meer versnellingen wilt om langere afstanden te fietsen dan kunt u het beste kiezen voor een hybride fiets. Een hybride heeft een derailleur en 21 tot 27 versnellingen. Zeker voor langere fietstochten en heuvelachtig gebied geeft dat veel comfort. Daarnaast is een derailleur een stuk lichter dan een naafversnelling. De derailleur vergt wel meer (schoonmaak)onderhoud. De ketting en tandwielen zitten namelijk in een open kettingkast en zijn daardoor dus gevoeliger voor vuil en weersinvloeden.  Breng uw hybride daarom tijdig langs voor een servicebeurt bij uw Bike Totaal winkel en volg tussendoor de stappen op onze onderhoudspagina.

Op de hoogte blijven van nieuws, aanbiedingen en tips?

Inschrijven voor nieuwsbrief
Close Inloggen